Orthodontic Removable Appliances:
A Method of Prevention to Resolve Dental Arch Complications
پلاک های متحرک ارتدنسی ، روشی برای پیشگیری از مشکلات قوس دندانی
در طول دوره دندانی Mixed Dentition (۶ تا ۱۳ سالگی) که هم زمان با دوره رشد فعال Skeletal فک وصورت می باشد، تغییرات مهمی در دهان اتفاق می افتد. اگر تغییرات این دو Structure (دندانی و فکی) مسیر طبیعی را طی کنند، بیمار مواجه با مشکل دندانی نمی شود، و هیچ آنومالی دندانی و فکی حادث نشود، رویش دندان های دائمی هماهنگ با تغییرات ابعادی فک و عاری از هرگونه مشکلی خواهد بود. ولی در مواردی این مسیر ناهماهنگ و با بروز مشکل طی نمی شود.
کمبود فضا، نهفتگی دندان دائمی، رشد بیش از حد فک (Maxilla / Mandible)، رشد کمتر از میزان نرمال فک (Maxilla / Mandible) (عرضی یا قدامی-خلفی)، آنومالی فکی (Asymmetry)، آنومالی دندانی (شکلی ، اندازه ، و . . . )، رویش نابجای دندان (شیری یا دائمی)، و غیره می تواند اختلال جدی در فکین و دندان های بیمار ایجاد کند. عدم مراجعه به موقع بیمار، عدم تشخیص صحیح، یا بالاخره عدم انجام درمان مناسب و به موقع باعث بروز مشکلاتی می شود که حتی گاهی درمان های پیچیده و طولانی ارتدنسی راه حل آن نخواهد بود. ضمن آن که در بعضی موارد درمان جراحی فک/فکین هم به آن اضافه می شود.
پلاک های متحرک ارتدنسی گزینه بسیار ساده و موثری در این سنین هستند که اگر با معاینه دقیق، تشخیص صحیح، طرح درمان جامع، در زمان مناسب تجویز شوند، کمک قابل ملاحظه ای برای درمان مشکلات این بیماران خواهد بود. این پلاک ها به ۳ صورت به بیمار خدمت می کنند: الف- یا رفع کامل مشکل می کنند، که پیشگیری از بروز مشکلات پیچیده خواهد شد، ب- یا بخشی از مشکل را برطرف می کنند، که در نتیجه موجب کوتاه تر شدن درمان ارتدنسی ثابت می شود، ج -و یا درمانی مقدماتی برای درمان ارتدنسی ثابت است، که عدم انجام آن چه بسا درمانی مانند جراحی را به پروتکل درمان اضافه می کند.